• home
 • video
 • pas verschenen

  De Condé: "Zal blij zijn als we poules halen en het 1 september is"

  De Condé: "Ben niet op mijn gemak"

  Dimitri De Condé, de technisch directeur van Genk, beleeft nerveuze dagen. "Voor Ndidi en Bailey knok ik om ze bij Genk te houden. Veel ploegen zouden bezwijken voor de geboden bedragen op hen."

  Racing Genk is afgereisd naar Kroatië voor de wedstrijd tegen Lokomotiva Zagreb. Sporza had op de luchthaven een gesprek met technisch directeur Dimitri De Condé, over de tegenstander en de stand van zaken in sommige transferdossiers.

  "We staan voor een belangrijke fase van het seizoen. De komende weken zullen onze start bepalen. We hopen ons absoluut te kwalificeren voor de poules van de Europa League. En dan ben ik er zeker van dat we vertrokken zijn voor de rest van het seizoen."

  "Ik zag Lokomotiva al spelen en schat deze ploeg veel hoger in dan onze vorige opponenten. Het is een technische ploeg, met veel voetballend vermogen. Hun nummer 10 en kapitein is een hele sterke speler met een prima linker."

  "Ik verwacht een leuke wedstrijd en hoop dat we de poules halen. We hebben veel ambitie en de poules zouden voor onze jonge spelers ook een extra ervaring zijn. Het zal hen helpen om te groeien."

  "Ik ben niet op mijn gemak"

  De Condé hoopt ook de Genkse groep bij elkaar te houden. "Ik ben niet op mijn gemak momenteel. We hebben een jonge groep en er is veel vraag naar spelers. Ik zal blij zijn als het 1 september is en de transferperiode voorbij is."

  "Voor Ndidi en Bailey circuleren bedragen waar de meeste clubs geen nee tegen zeggen, maar wij doen dat momenteel wel."

  "We blijven ook bij ons standpunt dat geïnteresseerde clubs de spelers mogen komen halen, maar dat ze zeker nog een jaar bij ons moeten blijven."

  "De spelers weten ook dat wij zo denken en ik hoop dat we dat kunnen waarmaken. Maar in het voetbal weet je nooit. Ik moet proberen de spelers rustig te houden en ik knok om ze hier te houden."

  "Het zijn niet de kleinste ploegen uit kleine competities die aankloppen, dus financieel kunnen de spelers stappen vooruit zetten, maar sportief is het voor hen niet slecht om nog een jaar hier te blijven."

  "Met eigen spelers de kern verbreden"

  En zijn er nog inkomende transfers? "In een normaal scenario verwacht ik nog een nieuwkomer. Maar ik moet op verschillende scenario's voorbereid zijn", zegt De Condé.

  "Of onze kern voldoende gestoffeerd is al we de poules halen? Wij gaan niet met geld gooien en rekenen op onze eigen jonge jongens om de kern te verbreden. We hebben zo wel enkele jongens die nog niet klaar zijn om de leiding te nemen, maar wel om af en toe matchen te spelen."