• home
 • video
 • pas verschenen

  Contador kent zijn 8 helpers voor de Vuelta

  Maakt Contador straks ook het zegegebaar in de Vuelta?

  Bij Tinkoff staat de Vuelta-selectie volledig in het teken van drievoudig eindwinnaar Alberto Contador. De Spanjaard krijgt onder meer Robert Kiserlovski, Joeri Trofimov en Daniele Bennati mee in steun.

  Zeven weken na zijn opgave in de Tour de France probeert Alberto Contador straks voor de vierde keer de Vuelta te winnen.

  "El Pistolero" timmerde de laatste weken hard aan zijn comeback en tankte onderweg vertrouwen met eindwinst in de Ronde van Burgos. In de selectie van Tinkoff vindt Contador boezemvriend Jesus Hernandez terug.

  Ook ervaren rot Bennati en klimgeiten Kiserlovski en Trofimov kregen van de ploegleiding een ticket naar Spanje. De Vuelta is de laatste grote ronde voor Tinkoff, dat zich volgend jaar terugtrekt uit de wielersport.

  De selectie van Tinkoff voor de Vuelta

  • Daniele Bennati (Ita)
  • Manuele Boaro (Ita)
  • Alberto Contador (Spa)
  • Jesus Hernandez (Spa)
  • Michael Gogl (Oos)
  • Robert Kiserlovski (Kro)
  • Sergio Paulinho (Por)
  • Ivan Rovny (Rus)
  • Joeri Trofimov (Rus)