• home
 • video
 • pas verschenen

  China pakt goud in teamcompetitie, 15-jarige Japanse is jongste medaillewinnares

  De Chinese vrouwen rekenden in drie sets af met Duitsland.

  0 / 0
  Het Chinese vrouwenteam heeft zijn olympische titel verlengd in de teamcompetitie. In de finale was China duidelijk te sterk voor Duitsland: 3-0. Japan klopte Singapore in de strijd om het brons en levert met de 15-jarige Mima Ito de jongste medaillewinnares in de geschiedenis af in het tafeltennis.

  Net als vier jaar geleden op de Olympische Spelen in Londen, was China ook nu de topfavoriet in de teamcompetitie bij de vrouwen. In de finale namen Ding Ning, Li Xiaoxia en Liu Shiwen het op tegen Han Ying, Shan Xiaona en Petrissa Solja uit Duitsland.

  China maakte zijn favorietenrol volledig waar en versloeg Duitsland in drie sets. In de strijd om het brons klopte Japan, dat in 2012 nog goed was voor zilver, Singapore met 3-1.

  Bij de Japanners nam de amper 15-jarige Mima Ito voor het eerst deel aan de Olympische Spelen. De nummer 9 van de wereld won haar partij tegen Feng Tianwei en bezorgde zo haar land de bronzen medaille. Door deze prestatie is Ito de jongste atlete in de geschiedenis die een olympische medaille weet te winnen in het tafeltennis.