• home
 • video
 • pas verschenen

  Brazilië op goudkoers na klinkende zege tegen Honduras

  Neymar scoorde het snelste olympische doelpunt ooit.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  0 / 0

  Neymar scoorde het snelste olympische doelpunt ooit.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  In de halve finales van het voetbaltoernooi heeft Brazilië Honduras vernederd met 6-0. Neymar scoorde al na 15 seconden waarna de doelpuntenkermis onophoudelijk verder ging. Brazilië klokte na 90 minuten af op zes doelpunten en speelt zaterdagavond de finale tegen Duitsland of Nigeria.

  Brazilië begon slecht aan het olympische voetbaltoernooi en kreeg het thuispubliek over zich heen na twee brilscores in de groepsfase tegen Irak en Zuid-Afrika. De Brazilianen gooiden zelfs nog wat extra olie op het vuur door op Twitter op te roepen om superster Neymar te laten vervangen door zijn landgenote Marta die bij de vrouwen al jaren wereldtop is.

  In de laatste groepsmatch tegen Denemarken en in de kwartfinale tegen Colombia herpakte Neymar zich en ook in de halve finale tegen Honduras swingde de aanvaller van FC Barcelona als vanouds. Na 15 seconden zorgde hij al voor het eerste doelpunt van de partij, meteen goed voor de snelste olympische treffer aller tijden.

  De Hondurezen kwamen er in een bitsige partij met meer dan 32 fouten niet aan te pas. De 19-jarige Gabriel Jesus wilde niet onderdoen voor zijn grote idool en had er een kwartier voor de pauze al 2-0 en 3-0 van gemaakt. Voor de kersverse aanwinst van Manchester City lijkt nu al een grote toekomst weggelegd.

  De tweede helft was een lijdensweg voor Honduras want al na zes minuten dikte Marquinhos de score verder aan tot 4-0. Vanaf dan was het genieten voor het publiek en de spelers die met swingend sambavoetbal Honduras in de vernieling speelden. Tien minuten voor affluiten mocht ook Luan zijn goaltje meepikken en in de toegevoegde tijd bekroonde Neymar zijn wedstrijd vanaf de penaltystip. Eindstand: 6-0.

  In de finale wacht Duitsland of Nigeria

  Marta en de Braziliaanse vrouwen verloren hun halve finale tegen Zweden na strafschoppen en dus zijn alle ogen opnieuw gericht op Neymar om zijn land de olympische titel te bezorgen.

  In de finale wacht Duitsland of Nigeria die het vanavond nog tegen elkaar opnemen. Brazilië strandde al twee keer in de eindstrijd om de gouden medaille. De laatste keer was in 2012 in Londen. Toen verloren de Brazilianen met 2-1 van Mexico.