• home
 • video
 • pas verschenen

  Zweedse voetbaldames ook voorbij Brazilië na strafschoppen

  Met Schelin (links) en Marta (rechts) stonden twee iconen tegenover elkaar.

  Video player inladen...
  0 / 0
  Nadat ze de VS al na strafschoppen hadden uitgeschakeld, hebben de Zweedse voetbalsters nu ook vanop de stip afgerekend met van thuisland Brazilië. In de finale wacht Canada of Duitsland.

  Met de Verenigde Staten moest al een van de topfavorieten zijn meerdere erkennen in de Zweden en nu ging ook thuisland Brazilië voor de bijl na een strafschoppenreeks.

  Na 120 minuten voetbal hadden Braziliaanse superster Marta en haar ploegmaats 65% balbezit en 33 doelpogingen, terwijl de Zweden slechts zes schoten hadden gelost, maar dat is allemaal niet meer van tel tijdens de strafschoppen.

  Marta zette de eerste strafschop feilloos om, waarop het gejuich al losbarstte, maar de Zweedse veterane Lotta Schelin deed haar dat na en liet zich niet doen door het Braziliaanse boegeroep.

  Na vier strafschoppen hadden beide doelvrouwen elk een poging uit hun doel geweerd, maar toen de Braziliaanse Andressa de vijfde Braziliaanse penalty miste, kon Dahlkvist het lot van het gastland bezegelen. De Zweedse faalde niet en zo bereikt Zweden na twee opeenvolgende strafschoppenseries de finale. Daarin komt het uit tegen Canada of Duitsland.