Vernjajev is de beste aan de brug met gelijke leggers

  Vernjajev pakt zijn eerste olympische titel.

  0 / 0
  Oleg Vernjajev is olympisch kampioen geworden aan de brug met gelijke leggers. Vernjajev turnde een foutloze toestelfinale en hield met 16,041 punten de Amerikaan Danell Leyva nipt af. David Beljavski pakte het brons voor Rusland.

  Oleg Vernjajev werd al wereldkampioen en Europees kampioen aan de brug met gelijke leggers. Enkel een olympische titel ontbrak nog op het palmares van de 22-jarige Oekraïner.

  Om die te behalen moest hij vooral rekening houden met huidig wereldkampioen Hao You uit China, maar de favoriet voor het goud bezweek onder de druk. Hij kwam tijdens zijn oefening ten val en werd troosteloos laatste.

  De Amerikaan Danell Leyva werkte wel een prima oefening af en stond lange tijd aan de leiding met 15,900 punten. Maar dan moest Vernjajev, die in de team allroundfinale het zilver veroverde met Oekraïne, nog aan zijn finale beginnen.

  De 22-jarige Oekraïner slaagde erin om zijn zenuwen onder controle te houden en kwam met een score van 16,041 punten aan de leiding. Die positie gaf hij niet meer uit handen en zo mocht hij uit de handen van polsstokspringlegende en landgenoot Boebka de gouden medaille in ontvangst nemen.

  Chinezen naar huis zonder gouden medaille

  Voor China zijn de Spelen in het onderdeel artistieke gymnastiek in mineur geëindigd. Door het falen van wereldkampioen Yao Hao en zijn landgenoot Deng Shudi aan de brug met gelijke leggers verlaten de Chinezen Rio zonder gouden medaille in de gymnastiek.