• home
 • video
 • pas verschenen

  Van der Plaetsen: "Ik hoop op mijn niveau een "Nafi" te doen"

  Van der Plaetsen was eerder dit jaar de beste op het EK.

  Video player inladen...
  0 / 0
  Thomas Van der Plaetsen begint morgen aan zijn olympische tienkamp. Schenkt hij ons land, in navolging van Nafi Thiam, een nieuwe medaille op de meerkamp? "Ik ben klaar voor een mooie prestatie, maar sta nog niet op het niveau van Thiam."

  Van der Plaetsen won eerder dit seizoen op het EK atletiek de tienkamp en wil ook in Rio van zich laten horen. Hij tempert de verwachtingen aan de vooravond van zijn eerste nummers. "Wat Thiam deed, was fantastisch, maar ik denk niet dat ik al op dat niveau sta."

  "De mensen moeten realistisch zijn over mijn prestatie. Ik hoop op mijn niveau een "Nafi" te doen, maar ik denk niet dat ik een medaille kan halen. Nafi heeft uitgepakt op de springnummers, dat wil ik ook doen. Ik hoop boven mezelf uit te stijgen en heb het gevoel dat ik er klaar voor ben."

  Zit het EK nog in de kleren? "Die wedstrijd heeft heel veel impact gehad op mijn lichaam. Ik heb een aantal weken nodig gehad om te herstellen, maar nu voel ik mij beter dan voor het EK in Amsterdam. Dit is het eerste kampioenschap waar ik volledig fit voor ben."

  "Ik heb geen twijfels en ben klaar voor een mooie prestatie. Mijn persoonlijk record (8255 punten, red) staat al een tijdje en het zou mooi zijn om het seizoen af te sluiten met een nieuw persoonlijk record. Een plaats wil ik er niet op plakken. Dat is moeilijk."

  "Het niveau van het deelnemersveld is heel hoog in de breedte. Op vorige kampioenschappen kon je met 8.400 punten vierde of tiende worden. Ik leg de focus op mijn eigen prestatie en top acht zou fantastisch zijn."