• home
 • video
 • pas verschenen

  Tisjenko pakt onder luid boegeroep de titel bij de zwaargewichten in het boksen

  Het zijn voor Tisjenko de eerste Olympische Spelen.

  Jevgeni Tisjenko heeft in een striemend fluitconcert Rusland een nieuwe gouden medaille bezorgd. In het boksen was hij in de finale bij de zwaargewichten op punten de betere van Vassili Levit uit Kazachstan. De bronzen medailles gingen naar Erislandy Savon uit Cuba en Rustam Tulaganov uit Oezbekistan.

  Het liep in de finale bij de zwaargewichten niet van een leien dakje voor Jevgeni Tisjenko. De 25-jarige wereldkampioen slaagde er niet in zijn tegenstander knock-out te meppen, maar haalde unaniem op punten de overwinning binnen: 3-0.

  De eerste ronde was nog met twee van de drie stemmen naar Levit gegaan, maar in de tweede ronde kozen ze alledrie voor de Rus. In de beslissende derde ronde kwam Levit sterk opzetten en Tisjenko leek meerdere keren zijn evenwicht te verliezen.

  Na 51 seconden in de laatste ronde zette de scheidsrechter de partij stop wegens een blessure. Het gaf Tisjenko de tijd om weer in zijn ritme te komen en de partij naar zich toe te trekken.

  Het merendeel van het publiek was het evenwel niet eens met de beslissing van de jury. Ze reageerden met boegeroep op het moment dat duidelijk werd dat de overwinning naar Tisjenko zou gaan. Als gevolg van het recent ontmaskerde dopingschandaal in Rusland, worden Russische atleten wel vaker uitgejouwd op deze Spelen.

  Het podium:

  1. Jevvgeni Tisjenko (Rus)
  2. Vassilii Levit (Kaz)
  3. Erislandy Savon (Cub)
   Rustam Tulaganov (Oez)