• home
 • video
 • pas verschenen

  Taekwondoka Ketbi: "Ik wil de mooiste medaille en dat is de gouden"

  Ketbi (links) is heel ambities voor de start van zijn Spelen.

  Video player inladen...
  0 / 0
  Si Mohamed Ketbi (18) start morgen met ambitie aan het olympisch taekwondotoernooi. De vicewereldkampioen in de categorie tot 58 kilogram gaat voor niets minder dan goud. "Ik ben hier niet om een figurantenrol te spelen."

  Ketbi neemt in Rio deel aan zijn eerste Olympische Spelen en kan niet wachten om er aan te beginnen. "De spanning is stilaan in aantocht", klinkt het bij Sporza.

  "Ik heb me lang en goed kunnen voorbereiden. Om heel eerlijk te zijn: ik ben nog nooit zo goed voorbereid geweest voor een groot kampioenschap. Mijn gewicht staat al meer dan een week op punt en ik ben ongeduldig om eraan te beginnen."

  "Ik wil de mooiste medaille en dat is de gouden. Ik ben hier niet om een figurantenrol te spelen. Ik heb een doel en ga er alles aan doen om het te halen. Alles is mogelijk en ik sta met veel vertrouwen aan de start."