• home
 • video
 • pas verschenen

  Spanje klopt Argentinië en plaatst zich voor de kwartfinales

  Spanje versloeg Argentinië.

  De groepsfase in het basketbal is achter de rug. Spanje neemt het in de kwartfinales op tegen Frankrijk, de VS kijkt Argentinië in de ogen. Ook Kroatië en Litouwen verzekerden zich van een plaats in de kwartfinales.

  Spanje verloor zijn eerste groepswedstrijd tegen Kroatië en moest ook tegen gastland Brazilië nipt de duimen leggen. Na een zuinige zege tegen Nigeria kwam de echte wederopstanding er tegen Litouwen (109-59), maar het bleef bibberen in de laatste groepswedstrijd tegen Argentinië. Als Spanje vierde werd in zijn groep, stootte het in de kwartfinales immers op de Verenigde Staten.

  Dat scenario wisten de Spanjaarden te vermijden door met 92-73 af te rekenen met Argentinië en zo naar de tweede plaats in de groep te springen. Pau Gasol en zijn ploegmaats nemen het in de kwartfinale op tegen Frankrijk, Argentinië krijgt de VS als tegenstander.

  In de halve finale krijgen we mogelijk de kraker tussen Spanje en de Amerikaanse NBA-sterren.

  Kroatië kroonde zich met een 90-81-overwinning tegen Litouwen tot groepswinnaar, maar beide landen stoten wel door naar de volgende ronde. Daarin ontmoeten de Kroaten buurland Servië, Litouwen moet voorbij Australië als het zich wil plaatsen voor de halve finales.

  De kwartfinales
  Australië - Litouwenwoensdag
  Kroatië - Servië"
  Spanje - Frankrijk"
  Verenigde Staten - Argentinië"

  De VS en Spanje stoten ook door bij de vrouwen

  De vrouwen werken vandaag hun kwartfinales al af. Australië neemt het daarin op tegen Servië. De winnaar van dat duel ontmoet in de halve finales Spanje of Turkije. In de andere tabelhelft spelen de Verenigde Staten tegen Japan, terwijl Frankrijk Canada in de ogen kijkt.