• home
 • video
 • pas verschenen

  Shaunae Miller duikt spectaculair naar goud op de 400 meter

  Shaunae Miller (links) gooit lijf en leden in de strijd voor goud.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  0 / 0

  Shaunae Miller (links) gooit lijf en leden in de strijd voor goud.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Shaunae Miller heeft Allyson Felix van haar vijfde olympische titel gehouden. Op de baanronde hield de 22-jarige Bahamaanse haar concurrente af met een fenomenale duik. De winnende tijd van 49"44 is een persoonlijk record voor Miller.

  Op de baanronde bij de vrouwen was het vooral uitkijken naar de prestatie van Allyson Felix, die in Rio een historische dubbelslag wou slaan op de 200 en 400 meter.

  Concurrentie moest er vooral komen van de 22-jarige Shaunae Miller, die dit jaar de snelste chrono had laten noteren. Op het WK in Peking vorig jaar had Felix haar opponente nog makkelijk afgehouden, maar op de Braziliaanse bühne waren de rollen omgedraaid.

  Miller voelde de hete adem van de voortvarend gestarte Hastings al snel in haar nek, waardoor ze een fenomenale laatste bocht liep. In de afsluitende 100 meter kwam Felix centimeter per centimeter dichter, maar met een sprong die ongetwijfeld ook goud had opgeleverd in het duiken vanaf het 10 meter-platform, bezorgde Miller de Bahama's een eerste medaille op deze Spelen.

  In de nacht van woensdag op donderdag kan Felix haar zilveren teleurstelling proberen weg te spoelen op de 200 meter.

  Miller: "Weet niet waar die duik vandaan kwam"

  "Het is een heel emotioneel moment. Ik weet niet waar die duik vandaan komt. Het enige wat in mijn hoofd zat, was voor goud gaan. Het was gewoon instinct", zegt de nieuwe olympische kampioene. "Misschien moet ik ook maar eens leren duiken", reageert zilveren medaille Felix groen lachend.

  Bekijk de extreem spectaculaire finish:

  Video player inladen...

  Van een fantastische fotofinish gesproken:

  Podium 400 meter (vrouwen)
  1.Shaunae Miller (Bah)49"44
  2.Allyson Felix (VS)49"51
  3.Shericka Jackson (Jam)49"85