• home
 • video
 • pas verschenen

  Serena Williams past voor Cincinnati, Kerber kan nummer 1 worden

  Augustus is voorlopig niet de maand van Serena Williams.

  De tennisgoden zijn de laatste tijd niet lief voor Serena Williams. Na haar tegenvallende prestaties in Rio moet de nummer één van de wereld nu ook geblesseerd afzeggen voor het WTA-toernooi in Cincinnati, de generale repetitie op de US Open.

  Serena Williams (WTA-1) hield een dubbele kater over aan de Olympische Spelen, waar ze in de achtste finales haar koffers moest pakken. In het dubbelspel met zus Venus ging Serena zelfs al onderuit in de eerste ronde.

  In Cincinnati zou Williams een uitgelezen kans krijgen om revanche te nemen. Maar door een schouderblessure moet ze afhaken voor het toernooi, waar ze de laatste twee jaar telkens de hoofdprijs in de wacht sleepte.

  "Ik ben heel ontgoocheld", reageert Williams. "Vooral omdat ik ernaar uitkeek om mijn titel te verdedigen. Maar ik ben niet in staat om te spelen. De ontsteking aan mijn schouder blijft me parten spelen. Ik wil wel zo snel mogelijk weer op het tennisveld staan."

  Kerber straks nummer 1 van de wereld?

  Haar afzegging voor Cincinnati zou op het einde van de week wel eens heel zuur kunnen smaken. Want als Angelique Kerber het toernooi wint, speelt Williams haar nummer 1-plaats op de WTA-ranglijst kwijt aan de Duitse. Williams is al sinds februari 2013 de nummer één van de wereld.