• home
 • video
 • pas verschenen

  Sandra Perkovic volgt zichzelf op als olympisch kampioene discuswerpen

  Perkovic mocht vier jaar geleden in Londen ook al het goud vieren.

  Video player inladen...
  0 / 0
  Sandra Perkovic heeft haar olympische titel in het discuswerpen verlengd. De Kroatische liet 69,21 meter optekenen en dat volstond ruim voor het olympisch goud.

  Perkovic werd dit seizoen nog niet geklopt en was bijgevolg de torenhoge favoriete voor het goud. In de kwalificaties maakte ze het zichzelf wel knap lastig door pas in de derde en laatste worp een finaleplek af te dwingen.

  In de finale liep het ook niet meteen gesmeerd voor Perkovic. Na twee nulworpen hield ze het hoofd koel bij haar derde poging. Haar discus landde na 69,21 meter, ruim voldoende voor haar tweede olympische titel op rij. Mélina Robert-Michon bezorgde Frankrijk het zilver met een nationaal record van 66,73 meter. De Cubaanse wereldkampioene Denia Caballero (65,34 meter) ging met het brons naar huis.

  Uitslag finale discuswerpen vrouwen
  1Sandra Perkovic (Kro)69,21 meter
  2Mélina Robert-Michon (Fra)66,73 meter
  3Denia Caballero (Cub)65,34 meter