• home
 • video
 • pas verschenen

  Pieter-Jan Hannes knokt zich naar halve finales op 1.500 meter

  Hannes gaat met de tweede snelste verliezende chrono naar de halve finales.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  0 / 0

  Hannes gaat met de tweede snelste verliezende chrono naar de halve finales.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Pieter-Jan Hannes is erin geslaagd om zich te plaatsen voor de halve finales op de 1.500 meter. Onze landgenoot kon zich niet rechtstreeks kwalificeren, maar zijn chrono (3'38"89) bleek uiteindelijk voldoende om met de snelste verliezers door te stoten.

  Pieter-Jan Hannes stond voor een moeilijke opdracht in de reeksen van de 1.500 meter. In de derde en laatste reeks nam hij het meteen op tegen heel wat wereldtoppers. De eerste zes in elke reeks en de snelste zes verliezende tijden over alle reeksen kregen een ticket voor de halve finales.

  Door een opeenvolging van blessures verscheen Hannes - dit keer met rode hoofdband - niet met het volste vertrouwen aan de startlijn. Daar liet hij in de wedstrijd echter niets van merken en onze landgenoot nestelde zich meteen in een comfortabele vijfde positie. In een behoorlijk snelle wedstrijd, waar enkele Afrikaanse atleten het tempo verzorgden, leek Hannes ook met de snelste verliezende tijden te kunnen doorstoten.

  Hannes liep bij het ingaan van de laatste ronde in zesde stelling, maar in de laatste rechte lijn kreeg hij het nog bijzonder moeilijk. Onze landgenoot sprintte uiteindelijk naar een 8e plek in 3'38"89, goed om met de tweede verliezende tijd door te stoten naar de halve eindstrijd.

  "Het was geen gemakkelijke wedstrijd", doet Hannes zijn verhaal. "Op het einde was het niet nodig om alles te geven. In de halve finales mag het wel nog een stuk beter, maar ik heb twee dagen de tijd om te recupereren. Ik heb dit jaar veel blessures gehad maar ben toch in mijn beste vorm naar hier gekomen. Ik hoop dat hier te laten zien."