• home
 • video
 • pas verschenen

  Philippe Gilbert rijdt volgend jaar bij Etixx-Quick Step

  Gilbert in actie tijdens de Spelen.

  Belgisch kampioen Philippe Gilbert verhuist van BMC naar Etixx-Quick Step. "Hij is een van de meest getalenteerde rijders in het peloton", meldt zijn nieuwe ploeg.

  Phlippe Gilbert reed sinds 2012 voor de Amerikaanse ploeg BMC. Hij was het met de ploegleiding niet altijd eens over zijn programma en de concurrentie/samenwerking met Van Avermaet in de klassiekers.

  Nu doet hij bij BMC de deur dicht. Hij flirtte al een tijdje met Etixx-Quick Step en die deal is ook rond geraakt. Etixx-Quick Step roemt zijn aanwinst om zijn "veelzijdigheid" en uitgebreid palmares.

  "Philippe is een van de meest getalenteerde rijders in het peloton. Hij is een belangrijke aanwinst voor onze ploeg. Hij is slim en brengt ervaring, panache en kwaliteit bij onze ploeg", zegt manager Patrick Lefevere.

  "Hij wordt belangrijk voor onze ploeg voor de klassiekers. Hij is nog hongerig en gemotiveerd en dat zal hem volgend jaar vooruit stuwen. We zijn blij dat een renner van zijn kaliber er bij ons bijkomt."

  Gilbert is blij dat hij zijn toekomst kent. "Ik ben blij dat ik mijn carrière bij deze ploeg kan voortzetten. Het is een ploeg met een agressieve koersstijl en daar houd ik van."

  "Ik wil mijn vorige ploeg bedanken, maar nu is het tijd voor een nieuw hoofdstuk in mijn carrière. Ik kijk uit naar volgend seizoen en hoop om er weer te staan in de klassiekers en de andere belangrijke races waar de ploeg op mikt", zegt de wereldkampioen van 2012.

  Bericht van Etixx-Quick Step