• home
 • video
 • pas verschenen

  Mountainbikeparcours komt ongeschonden uit bosbrand

  Het mountainbikeparcours na de bosbrand.

  Het mountainbikeparcours heeft niet geleden onder de bosbrand van gisteren in de buurt van het circuit. De Internationale Wielerunie (UCI) ging vandaag de schade opmeten en kwam tot de conclusie dat het parcours de uitslaande brand zelfs heeft gestopt. De mountainbikewedstrijden staan komend weekend op het programma.

  Ruben Scheire, Jens Schuermans en Githa Michiels kunnen opgelucht ademhalen. De mountainbikewedstrijden van komend weekend gaan immers gewoon door.

  Gisteren werd de organisatie in Rio opgeschrikt door het bericht van een uitslaande bosbrand in de buurt van het mountainbikeparcours. Vanuit de hockeyarena was de brand duidelijk zichtbaar. Even werd gevreesd dat het parcours in vlammen zou opgaan, maar dat bleek een voorbarige conclusie.

  De UCI trok vandaag op inspectie en stelde vast dat het parcours een verdere verspreiding van de brand zelfs heeft afgeremd. Het landschap is voor een groot deel in de as gelegd, maar het parcours zelf is intact gebleven.