• home
 • video
 • pas verschenen

  Leroy: "Red Lions treffen Nederland op het juiste moment"

  "De Lion spelen goed en scoren gemakkelijk."

  Vanavond nemen de Belgische hockeymannen het in de halve finale op tegen Nederland. "De twee ploegen zijn aan elkaar gewaagd", zegt oud-international Manu Leroy. "Maar de Red Lions zijn onwaarschijnlijk gefocust."

  In de kwartfinales rekenden de Red Lions af met India, vanavond nemen ze het in de halve finale op tegen Nederland, de Europese kampioen. "Het spel van de Nederlanders, met veel snelheid en techniek, lag ons in het verleden niet goed", vertelt Manu Leroy, oud-international en cocommentator voor Sporza. "Ze hebben ook ervaring op de grote toernooien: zilver op de Spelen in Londen en het WK in Den Haag."

  Nederland schakelde in de kwartfinale Australië uit met 4-0. "Dat was heel droog. Laat ons ook niet vergeten dat Australië niet aan zijn beste toernooi bezig was. We mogen ons dus niet blindstaren op die 4-0. Nederland heeft echt goed gespeeld, maar het was ook maar tegen Australië op halve kracht."

  "De statistieken spreken voor Nederland. Op de officiële toernooien hebben we de voorbije vier jaar drie keer tegen elkaar gespeeld en Nederland heeft telkens gewonnen. We zullen toch eens moeten winnen op een groot toernooi, in oefenwedstrijden is het wel al gelukt."

  "Maar de Lions zitten in een heel goede flow, ze hebben heel veel vertrouwen. Ik denk wel dat dit het juiste moment is om Nederland te treffen. Ze spelen goed en scoren gemakkelijk."

  "Ze zijn ook onwaarschijnlijk gefocust. Na de wedstrijd tegen India was er weinig tot geen euforie. Ze zijn gekomen voor een medaille, dus er was geen ruimte om euforisch te gaan doen."

  De pronostiek van Leroy? "Het zijn twee ploegen die aan elkaar gewaagd zijn met een licht voordeel voor Nederland. Maar het blijven de Olympische Spelen en er kan zoveel gebeuren. Ik gok op een 2-2 en winst met shoot-outs. Dat zou fantastisch zijn, dan hebben ze zeker al een medaille en ik ben ervan overtuigd dat ze het kunnen."