• home
 • video
 • pas verschenen

  Lefevere: "De ambitie van Gilbert heeft me overtuigd"

  De Belgische kampioen rijdt volgend seizoen voor Etixx.

  Met Philippe Gilbert heeft Patrick Lefevere een stevige versterking voor zijn klassieke ploeg beet. De manager van Etixx-Quick Step geeft aan dat de ambities van Gilbert hem overtuigd hebben. "Hij was bereid om tegen bonussen te rijden om te bewijzen dat hij nog grote koersen wil winnen", zei Lefevere aan Sporza.

  Volgens Lefevere was het toeval dat Gilbert en hij naar elkaar zijn toegegroeid. “Begin dit jaar was al duidelijk dat hij niet bij BMC kon of wilde blijven”, aldus Lefevere.

  “Ik begreep dat hij een team met een familiaal karakter zocht én dat hij terug wilde keren naar België. Dan blijven enkel Etixx-Quick Step en Lotto-Soudal over.”

  “In de aanloop naar het BK tijdrijden heeft Gilbert me zelf opgebeld. We hebben dan tien minuutjes gepraat en Gilbert heeft me toen overtuigd."

  "Dan moet er natuurlijk nog een overeenkomst gevonden worden op financieel vlak, maar geld was voor hem niet de belangrijkste factor. Hij was bereid om tegen bonussen te rijden om te bewijzen dat hij nog grote koersen wil winnen. Het bevalt me wel als iemand van 34 dat zegt.”

  “De kans is reëel dat Gilbert bij ons de Ronde van Vlaanderen zal rijden, als hij in vorm is natuurlijk. Tom Boonen, Niki Terpstra en Gilbert in dezelfde ploeg, dat is een pak ervaring waar veel teams jaloers op zijn. We kunnen alle mogelijke wapens gebruiken om Sagan en Van Avermaet te verslaan.”

  "Martin worstelde met zichzelf"

  Met Tony Martin zag Lefevere deze week ook een sterkhouder vertrekken. “Het is jammer dat hij vertrekt bij ons, maar als iemand andere oorden wil opzoeken, dan probeer ik hem niet ten koste van alles bij de ploeg te houden."

  "Martin was wat met zichzelf aan het worstelen. In tijdritten kreeg hij een pak voor de broek van renners die hij twee jaar geleden nog eenvoudig versloeg en hij had het daar echt wel moeilijk mee. De overeenkomst met onze sponsors loopt bovendien maar tot 2017 en sommige renners kiezen liever voor zekerheid.”