• home
 • video
 • pas verschenen

  Jonathan Borlée na degelijke 200 meter uitgeschakeld, Bolt wint moeiteloos

  Usain Bolt won probleemloos zijn reeks, Borlée finishte als vijfde.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  0 / 0

  Usain Bolt won probleemloos zijn reeks, Borlée finishte als vijfde.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Jonathan Borlée heeft zoals verwacht geen halvefinaleticket kunnen bemachtigen op de 200 meter. Onze landgenoot eindigde na zijn teleurstellende 400 meter als vijfde in zijn reeks in een behoorlijke 20"64.

  Jonathan Borlée ging aanvankelijk niet aan de 200 meter deelnemen. Zondag maakte vader en trainer Jacques Borlée evenwel bekend dat Jonathan ritme moet opdoen met het oog op de estafette en daarvoor is de 200 meter ideaal.

  Borlée, die dit seizoen nog niet in actie kwam op de halve baanronde, heeft een record van 20”31 achter zijn naam staan. In de negende van tien reeksen kreeg hij vanuit baan 4 zevenvoudig olympisch kampioen Usain Bolt naast zich. Borlée mocht van de eerste rij aanschouwen hoe Bolt de tegenstand op een hoopje liep en eenvoudig won in 20”28.

  Onze landgenoot kwam na een voorzichtige start aardig uit bocht om dan nog enkele posities op te schuiven. Borlée finishte uiteindelijk als vijfde in zijn reeks in een voor hem behoorlijke 20”64. Na enkele rustdagen is hij in de reeksen van de 4x400 meter, in de nacht van vrijdag op zaterdag, waarschijnlijk opnieuw actief.

  Jonathan Borlée: "Zeer blij met mijn wedstrijd"

  "Ik ben zeer tevreden met mijn wedstrijd", vertelt Jonathan Borlée. "Ik heb dit jaar nog geen 200 meter gelopen, dus ik wist niet wat ik waard was. Door mijn hamstringblessure heb ik niet zoveel kunnen werken aan mijn snelheid, maar dit geeft toch vertrouwen. Dit was een goede voorbereiding voor de estafette."