• home
 • video
 • pas verschenen

  Jérôme Guery plaatst zich maar net voor de derde ronde

  Guery kon deze keer geen foutloos rondje neerzetten.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  0 / 0

  Guery kon deze keer geen foutloos rondje neerzetten.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  De tweede dag van de jumping was bijna het eindstation voor Jérôme Guery. De Belgische ruiter plaatste zich als allerlaatste voor de volgende kwalificatieronde. "Morgen kan ik me geen fout meer permitteren", weet Guery.

  Jérôme Guery reed zondag op Grand Cru van de Rozenberg nog een foutloos rondje en hoopte dat kunststukje vandaag te herhalen, maar daar slaagde de Belgische combinatie niet in.

  Ongeveer halverwege maakte Guery zijn eerste fout. De sprong van Grand Cru over de waterbak was net iets te kort en dat leverde vier strafpunten op. Ook op de allerlaatste hindernis was het net niet goed genoeg. Grand Cru tikte een balk va de hindernis en zo zat de combinatie al aan acht strafpunten. Een ietwat trage tijd deden er daar nog eens twee bij.

  Met een totaal van tien strafpunten was het bang afwachten voor Guery, maar uiteindelijk plaatste de Belgische ruiter zich als allerlaatste voor de volgende kwalificatieronde, die morgen wordt gehouden.

  De ruiters die na morgen bij de eerste vijfendertig staan, plaatsen zich voor de finale Grand Prix. Daarin worden de punten weer op nul gezet.

  "Na het foutje op de waterbak voelde ik dat Grand Cru een beetje gespannen was. Daarna wilde ik een beetje tijd goedmaken om hem wat meer ontspannen te laten lopen, maar dan maak ik de fout op de laatste hindernis", zegt Guery. "Het was een zware dag en gelukkig zijn we er nog bij dankzij de goede eerste ronde. Morgen kan ik me geen fout permitteren als ik de finale nog wil houden."