• home
 • video
 • pas verschenen

  Isjenko en Romasjina veroveren het goud in het synchroonzwemmen voor duo's

  Isjenko en Romashina zijn ongenaakbaar in het synchroonzwemmen.

  Natalia Isjenko en Svetlana Romasjina hebben hun olympische titel verlengd in het synchroonzwemmen voor duo's. De Russinnen zijn al sinds 2000 onafgebroken de olympische kampioenes in deze discipline en maakten hun favorietenrol opnieuw waar. Met 192,368 punten waren ze de betere van een Chinees en Japans duo.

  De Russinnen staan bekend voor hun extreme precisie bij de uitvoering van hun oefeningen en de hoge creativiteit die ze daarbij aan de dag leggen.

  Ondanks een nieuwe gouden medaille zijn Isjenko en Romasjina nog niet zeker of ze hun carrière zullen voortzetten. Hun pensioen zou hun concurrentes de kans geven om in de toekomst ook eens met de gouden medaille aan de haal te gaan.

  Het podium:

  1. Natalia Isjenko - Svetlana Romasjina (Rus) 194,991 punten
  2. Xuechen Huang - Wenyan Sun (Chn) 192,358
  3. Yukiko Inui - Mistui Risako (Jpn) 188,054