• home
 • video
 • pas verschenen

  Gerlo: "Jolien D'hoore heeft de kans van haar leven op een medaille"

  Jolien D'hoore staat na de eerste dag knap tweede in het omnium.

  Jasper De Buyst ontgoochelde op het omnium bij de mannen, maar Jolien D'hoore doet het wel uitstekend bij de vrouwen. Na dag één staat ze op een tweede plaats. Een medaille wenkt. Sporza-journalist Dirk Gerlo wikt en weegt de kansen van onze landgenote. "Een paar concurrentes laten het afweten. D'hoore heeft de kans van haar leven op een medaille."

  D'hoore verzamelde na dag één 110 punten en moet daarmee enkel de ongenaakbare Britse Laura Trott (118) laten voorgaan. "Ze heeft het echt prima gedaan op die eerste dag", vindt Dirk Gerlo.

  "Je zou kunnen zeggen dat ze aan alle verwachtingen voldaan heeft. Met een knappe derde plaats in de scratch en in de achtervolging begon ze heel goed. In de achtervolging liet ze een sterk Belgisch record optekenen en dat werd niet meteen verwacht."

  "Ook in de afvalling deed ze het uitstekend. Ze zat continue voorin, schoof goed mee en reageerde op alles wat bewoog. Ze moest enkel Trott laten voorgaan in de eindsprint en zit perfect op schema voor een medaille."

  "Met 110 punten doet ze goed mee bovenin. De vierde plaats van Amalie Dideriksen is al 18 punten verwijderd en ook de Australische Annette Edmondson, toch derde in Londen, staat al op 20 punten. Ze staat er dus goed voor."

  "We zagen een alerte, vinnige D'hoore. Dat is een teken van groot zelfvertrouwen. We zijn nog maar halfweg en er komen nog drie zware nummers, maar zoals ze nu rond rijdt, moet een medaille zeker mogelijk zijn."

  "Ze heeft hard gewerkt aan haar tijdrit en haar baanronde en in de puntenkoers is ze sowieso goed door haar sprint. Dit is dé kans van haar leven op een olympische medaille. We spreken ons nog niet uit over de kleur."