• home
 • video
 • pas verschenen

  Doelman in Zweden aangevallen door hooligan, onderzoek naar matchfixing loopt

  Het motief van de jongeman zou met matchfixing te maken hebben.

  De Zweedse eerste klasse werd afgelopen weekend opgeschrikt door een vreemd incident. Een in het zwart geklede jongen (17) stormde het veld op om een doelman te slaan. In Zweden denkt men dat het voorval te maken heeft met matchfixing.

  Het was in de 89e minuut van het duel tussen Jönköping en Östersund dat een 17-jarige jongeman het veld opliep om doelman Aly Keita te slaan.

  De scheidsrechter legde de wedstrijd meteen stil, de jongen zit in voorlopige hechtenis. "Er zijn geruchten dat sportweddenschappen het motief zijn van het agressieve gedrag van de jongeman", laat de Zweedse overheidsinstelling Svenska Spel weten. "Daarom zijn we een onderzoek gestart."

  De laatste jaren kwamen er wel al meerdere verhalen van matchfixing naar boven in Zweden. Zo werden er eind juni 6 mannen (onder wie 3 spelers) veroordeeld voor omkoping in de Zweedse 3e klasse tussen 2013 en 2014.

  Bekijk hier de beelden