• home
 • video
 • pas verschenen

  Dit heeft u gemist in de nacht van maandag op dinsdag

  Viviani klopt Cavendish en Gaviria.

  0 / 0
  Sporza werkt tijdens de Olympische Spelen de klok rond. Ook wanneer u onder de wol ligt, boksen wij de verslagen in elkaar. Dit moet u onthouden van de voorbije nacht.

  Viviani wint het omnium, Cavendish haalt Park onderuit

  Bij de mannen kroonde Elia Viviani zich tot olympisch kampioen in het omnium. Hij hield Cavendish en titelverdediger Hansen af. In de afsluitende puntenkoers zorgde Cavendish voor opschudding door de Zuid-Koreaan Park ten val te brengen met een uitwijkmanoeuvre.

  Jolien D'hoore ligt op medaillekoers in het omnium

  De vrouwen hebben de eerste drie disciplines achter de rug in het omnium. Jolien D'hoore staat tweede na sterke prestaties in de scratch, achtervolging en afvalling. Ze begint straks aan de tweede dag met acht punten achterstand op de regerende olympische kampioene Laura Trott.

  Braziliaan klopt Lavillenie in het polsstokspringen, geen goud voor Allyson Felix

  In het atletiekstadion werden drie finales afgewerkt. Allyson Felix moest op de 400 meter haar meerdere erkennen in Shaunae Miller. Beter verging het David Rudisha, die zijn titel op de 800 meter wist te verlengen. In het polsstokspringen zorgde Thiago Da Silva voor dé verrassing van de avond door voor eigen volk topfavoriet Renaud Lavillenie te verslaan.

  Axelle Dauwens strandt in de reeksen van de 400 meter horden

  Axelle Dauwens heeft zich niet kunnen plaatsen voor de halve finales van de 400 meter horden. Ze startte snel in de buitenbaan, maar viel daarna stil. Met 57"68 zette ze pas de 35e tijd neer en bleef ze bovendien meer dan twee seconden boven haar Belgisch record.

  Spanje rekent af met Argentinië, Litouwen moet zijn meerdere erkennen in Kroatië

  In het basketbal werden de laatste wedstrijden van de groepsfase afgewerkt. Spanje klopte Argentinië met 92-73, Litouwen moest met 81-90 de duimen leggen tegen Kroatië.

  Brazilië plaatst zich voor de kwartfinales in het volleybal

  Ook in het volleybal zijn de groepswedstrijden achter de rug. Brazilië, de nummer 1 van de wereld, klopte Frankrijk in een felbevochten wedstrijd met 3-1 en plaatste zich voor de kwartfinales, Frankrijk is uitgeschakeld.

  Bokser Tisjenko pakt de titel bij de zwaargewichten, maar wordt uitgejouwd

  Jevgeni Tisjenko heeft in een striemend fluitconcert Rusland een nieuwe gouden medaille bezorgd. In het boksen was hij in de finale bij de zwaargewichten op punten de betere van Vassili Levit uit Kazachstan.

  Frietjes voor Timmers in het Belgische huis in Rio

  Na zijn zilveren medaille wordt Pieter Timmers gehuldigd in het Belgische huis in Rio. Daar horen foto's, speeches en frietjes bij. Naar eigen zeggen beseft de zwemmer nog niet wat hij heeft bereikt, maar hij weet wel wat hij gaat doen met zijn premie.

  De nacht van maandag op dinsdag in 45 seconden: