• home
 • video
 • pas verschenen

  Brazilië en de Verenigde Staten stoten door in het volleybal

  Brazilië plaatste zich op het nippertje.

  Brazilië heeft zich op de valreep geplaatst voor de kwartfinales in het volleybal. Het gastland won met 3-1 van Frankrijk. Ook de Verenigde Staten beleefden een spannende avond, maar stoten door.

  Voor Brazilië, in 2004 nog goed voor olympisch goud, werd het een spannende avond. Onder luid gejuich van het thuispubliek klopten de Brazilianen Frankrijk in vier felbevochten sets. Daarmee stoten de Zuid-Amerikanen door naar de kwartfinales waar ze het opnemen tegen Argentinië, Frankrijk is uitgeschakeld.

  Ook de Verenigde Staten moesten nog vol aan de bak tegen Mexico na twee eerdere nederlagen. Maar de olympische kampioen van 2008 zette een tandje bij en rekende met 3-0 af met zijn zuiderburen. In de kwartfinale wacht Polen, de groepswinnaar in poule B.

  Nog in groep A won Italië zijn eerste vier groepswedstrijden en was daarmee al zeker van een plaats in de kwartfinales. Het verloor zijn laatste wedstrijd met 1-3 van Canada, maar kroonde zich wel tot groepswinnaar en ontmoet in de kwartfinale Iran, de vierde uit groep B. Canada neemt het op zijn beurt op tegen Rusland.

  De kwartfinales
  Canada - Ruslandwoensdag 15u
  Verenigde Staten - Polenwoensdag 19u
  Italië - Iranwoensdag 23u
  Brazilië - Argentiniëdonderdag 3.15u

  Brazilië - China bij de vrouwen

  De vrouwen werken vanavond hun kwartfinales al af. De topaffiche is Brazilië - China. In dezelfde tabelhelft neemt Nederland het op tegen Zuid-Korea. De Verenigde Staten kijken Japan in de ogen, Servië vindt Rusland aan de andere kant van het net.