• home
 • video
 • pas verschenen

  Biles pakt op vloer haar 4e gouden plak van deze Spelen

  Biles won deze Spelen al vijf medailles in het turnen.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  0 / 0

  Biles won deze Spelen al vijf medailles in het turnen.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Simone Biles mag een nieuwe gouden medaille aan haar al imposante collectie toevoegen. Ook in de finale van de vloer stond er geen maat op de 19-jarige Amerikaanse die met spectaculaire sprongen een indrukwekkende grondoefening afwerkte. Haar landgenote Alexandra Raisman en de Britse Amy Tinkler vervolledigen het podium.

  Samen met zwemfenomenen Katie Ledecky en Michael Phelps is Simone Biles de succesvolste Amerikaanse olympiër van deze Spelen geworden. Na haar titels op de sprong, de inviduele allroundfinale en de team allroundinale, komt daar nu ook de gouden medaille bij voor de vloer.

  Gisteren leek Biles even haar aura van onoverwinnelijkheid te verliezen nadat ze op de balkfinale een foutje had gemaakt en het goud aan de Nederlandse Sanne Wevers moest laten. Maar van die teleurstelling was vandaag niets meer te merken.

  De 19-jarige Biles turnde alweer outstanding en was op geen enkel foutje te betrappen. Daarnaast verwende ze het publiek met elegante pirouettes en kreeg ze de handen op elkaar voor haar meeslepende danspasjes.

  Landgenote Alexandra Raisman genoot mee vanaf de zijlijn en kwam met haar oefening nog het dichtst in de buurt van de absolute koningin van de gymnastiek op deze Spelen. De Britse Amy Tinkler mag het brons mee naar huis nemen.

  Het podium:

  1. Simone Biles (VS) - 15,966
  2. Alexandra Raisman (VS) - 15,500
  3. Amy Tinkler (GBr) - 14,933

  Tweets: