• home
 • video
 • pas verschenen

  Axelle Dauwens ligt eruit in de reeksen: "Tijd valt heel hard tegen"

  Axelle Dauwens zette een povere tijd neer in de reeksen.

  0 / 0

  Axelle Dauwens zette een povere tijd neer in de reeksen.

  Axelle Dauwens heeft zich niet kunnen plaatsen voor de halve finales van de 400 meter horden. Ze startte snel in de buitenbaan, maar viel daarna helemaal stil. Ze liet een tijd van 57"68 noteren, ver boven haar recordtijd. "Die tijd valt heel hard tegen."

  Axelle Dauwens was met twijfels naar Rio afgezakt en die heeft ze niet van zich kunnen afschudden. Ze wilde de teleurstelling van het EK in Amsterdam doorspoelen, maar ze presteerde nog minder dan in juli.

  De omstandigheden waren niet ideaal. Door de hevige regenval moest ze binnen opwarmen en werd haar reeks twintig minuten uitgesteld.

  Daarnaast moest Dauwens in baan acht starten. Niet ideaal, omdat ze geen zicht had op haar concurrentes. Hierdoor startte ze te snel. Na vier hordes lag ze aan de leiding, maar daarna viel ze helemaal stil.

  Vooral hordes acht, negen en tien waren moeilijk en op het einde verloor Dauwens nog enkele plaatsen. Ze kwam als zevende over de meet in 57"68. Dat is meer dan twee seconden boven haar recordtijd.

  Met die tijd was ze pas 35e in de reeksen. Op het WK vorig jaar in Peking eindigde Dauwens nog als 12e.

  Dauwens: "Ik wilde niet te traag starten en startte daarom te snel"

  Axelle Dauwens kon na de race haar zwakke tijd maar moeilijk geloven. "De tijd valt heel hard tegen. Het was heel raar allemaal. Ik begon goed, maar dan twijfelde ik."

  "Ik wilde niet te traag starten en ging daarom te snel. Dat is het nadeel van baan acht. Ik kwam in de problemen aan horde acht. En ook negen en tien waren niet goed."

  "Het is moeilijk om mee om te gaan. Het was de bedoeling om hier te presteren, want mijn EK viel tegen. Ik werkte hier een heel jaar naartoe. Als het dan niet goed is, is dat heel zonde."

  Dauwens legt de schuld vooral bij een gebrek aan vertrouwen. "Ik twijfelde en mijn passen kwamen niet uit. Daarna gebeurde dat nog eens. Als je twee keer twijfelt, mag je het vergeten. Ik had wat te weinig vertrouwen toen ik hier kwam, ook door de blessures."

  Bekijk hieronder de reeks van Axelle Dauwens: