Argentinië vernedert titelverdediger Duitsland en is eerste hockeyfinalist

di 16 augustus 2016 19:19
Argentinië speelt de finale in het hockeytoernooi bij de mannen.
Argentinië heeft met zware 5-2-cijfers de eerste halve finale van het olympisch hockeytoernooi bij de mannen gewonnen. De Argentijnen waren oppermachtig en stonden tot tien minuten voor affluiten zelfs 5-0 voor tegen titelverdediger Duitsland. Argentinië wordt dus de tegenstander van België of Nederland in de finale.

Zes minuten hadden de Duitsers nodig om in hun kwartfinale tegen Nieuw-Zeeland een 0-2-achterstand om te buigen in een 3-2-overwinning. Maar in de halve finale tegen Argentinië zat een zege er nooit echt in.

De Argentijnen schoten verschroeiend uit de startblokken en kwamen al na acht minuten op voorsprong. Gonzalo Peillat sleepte de bal op strafcorner hard voorbij de Duitse goalie. Nauwelijks drie minuten later herhaalde hetzelfde scenario zich, waardoor Argentinië na amper tien minuten al op rozen zat.

Geen twee zonder drie en dus maakte man van de match Peillat vlak voor de rust met een nieuwe strafcorner zijn hattrick compleet. Titelverdediger Duitsland wist niet meer van welk hout pijlen maken. Argentinië, dat efficiënt met de kansen omsprong, dook met een geruststellende voorsprong de kleedkamers in.

De tweede helft bracht geen beterschap voor de Duitse hockeymannen. Ook Menini pikte zijn goaltje mee, waardoor de achterstand voor Duitsland met nog een kwart te spelen onoverbrugbaar werd. Maar nog hadden de Argentijnen er niet genoeg van en na twee minuten in het laatste kwart stond de vernederende 5-0 op het bord.

Duitsland redde nog de eer met treffers van Furste en Ruhr, maar op dat moment zaten de Argentijnen al met hun gedachten bij hun eerste olympische finale in het mannenhockey. Tegenstander in die finale worden onze Red Lions of Nederland, die het om 22u tegen elkaar opnemen in de andere halve finale.