• home
 • video
 • pas verschenen

  Argentijns duo gaat aan de haal met eerste olympische titel in Nacra

  Het Argentijns duo mocht de eerste olympische titel in de Nacra vieren.

  Het Argentijnse duo Santiago Lange en Cecilia Carranza Saroli mag zich de eerste olympische kampioen noemen in de Nacra 17. In de eindstand bleef het de Australische en de Oostenrijkse boot voor.

  Voor het eerste stond Nacra 17 (met gemengde teams) op het olympisch programma. Nog vooraleer de medaillerace op gang geschoten werd, was het al duidelijk dat de Argentijnse Nacra-boot aan een zesde plaats voldoende had om het goud op te eisen. 

  De Australische boot met Jason Waterhouse en Lisa Darmanin wilde zich nog niet gewonnen geven en verzette hemel en aarde om alsnog over de Argentijnen te springen. Een tweede plaats in de medaillerace mocht uiteindelijk niet baten. Het Australische duo moest vrede nemen met het zilver. Het brons ging naar de Oostenrijkse boot met Thomas Zajac en Tanja Frank.

  Uitslag Nacra 17 (gemengde teams)
  1Santiago Lange en Cecilia Carranza Saroli (Arg)77 punten
  2Jason Waterhouse en Lisa Darmanin (Aus)78
  3Tanja Frank en Thomas Zajac (Oos)78