• home
 • video
 • pas verschenen

  Anne Zagré plaatst zich overtuigend voor halve finales 100m horden

  Zagré maakte een goede indruk in de reeksen van de 100m horden.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  0 / 0

  Zagré maakte een goede indruk in de reeksen van de 100m horden.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Anne Zagré heeft zich rechtstreeks kunnen plaatsen voor de halve finales van de 100 meter horden. Onze landgenote snelde naar een tweede plek in haar wedstrijd in 12"85, de eerste drie atletes plaatsten zich rechtstreeks voor de halve eindstrijd.

  Anne Zagré kwam vanuit baan 8 aardig uit de startblokken. De nummer vijf van het afgelopen EK overschreed daarna prima de eerste hordes om in de tweede wedstrijdhelft nog enkele posities goed te maken.

  Zagré kwam na de indrukwekkende Amerikaanse Kristi Castlin (12"68) als tweede over de finish in 12"85. Daarmee komt ze in de buurt van haar seizoensbeste chrono (12"78) en stoot ze rechtstreeks door naar de halve finales. In de eindafrekening heeft Zagré met 12"85 de tiende tijd van alle deelnemers. De halve finales staan in de nacht van woensdag op donderdag geprogrammeerd.

  Zagré: "Ik denk nog niet aan de finale"

  "Ik ben tevreden dat ik de eerste horde heb kunnen overwinnen", reageert Anne Zagré. "De finale is mogelijk maar het zal niet eenvoudig worden. Het wordt zaak om mij goed te concentreren en er volledig voor te gaan. Ik kan gelukkig terugvallen op mijn ervaring van vier jaar geleden in Londen."