• home
 • video
 • pas verschenen

  Voorzitter Russische tennisbond: "Sjarapova mogelijk in januari al in actie"

  Sjarapova kent haar lot op 19 september.

  Tennisster Maria Sjarapova kan mogelijk in januari al haar comeback maken. Dat zegt Sjamil Tarpisjtsjev, de voorzitter van de Russische tennisbond. Sjarapova werd op 6 juni voor twee jaar geschorst nadat ze begin dit jaar tijdens de Australian Open positief had getest op meldonium.

  "In september zullen we de definitieve beslissing van het Internationaal Sporttribunaal (TAS) kennen", zei Sjamil Tarpisjtsjev in een interview met het Russische persagentschap TASS. "Ik kan het dus nog niet met zekerheid zeggen, maar ik denk wel dat ze in januari opnieuw zal spelen."

  De 29-jarige Sjarapova mikte tot midden juli nog op een deelname aan de Olympische Spelen in Rio, omdat er oorspronkelijk op 18 juli duidelijkheid zou komen.

  Maar om de betrokken partijen meer tijd te geven om aan hun dossier te werken, werd beslist om de deadline te verschuiven naar 19 september.