• home
 • video
 • pas verschenen

  Vanhoof: "Ik ben helemaal klaar voor mijn olympisch debuut"

  Video player inladen...
  0 / 0
  BMX'ster Elke Vanhoof trapt woensdag in de kwalificaties van het BMX haar eerste olympiade op gang. De 24-jarige Vanhoof gaat vol voor een finaleplaats.

  “Eindelijk beginnen de Spelen. Ik ben er heel benieuwd naar", opent een ongeduldige Vanhoof.

  “Mijn blessure, die ik in januari opliep, ligt ondertussen al even achter mij. Na het WK van eind mei in Medellin heb ik goed kunnen trainen en alle achterstand kunnen inhalen. Ook mijn testen bij EnergyLab waren positief. Ik denk dus dat ik er helemaal klaar voor ben."

  Vanhoof moest voor deze Spelen het één en ander opofferen. Zo kon ze haar Europese titel op het EK in Verona begin juli niet verdedigen. “Dat vond ik heel spijtig, want als regerend Europees kampioen had ik daar toch heel graag deelgenomen. Maar ik moest prioriteiten stellen. Rio is belangrijker."

  Op de Europese Spelen in Bakoe vorig jaar viel Van Hoof in de finale. Die finale is nu weer het doel.

  “In eerste instantie was uiteraard de kwalificatie het doel. Maar nu is het volgende doel de finale halen. Ik zal tevreden zijn als ik alles uit de kast heb kunnen halen. Ik ben er fysiek en mentaal klaar voor. Als ik mijn best heb gedaan, zal ik tevreden zijn. Valpartijen heb je nu eenmaal niet in de hand."