• home
 • video
 • pas verschenen

  Uitgefloten Gatlin: "Ik zou graag hebben dat het publiek me respecteert"

  "De vele Amerikaanse vlaggen in de tribunes maakte me blij"

  0 / 0
  Justin Gatlin beleefde een bewogen finale van de 100 meter. De Amerikaan was tevreden met zijn zilveren prestatie, maar werd ook uitgefloten door een deel van het publiek. "Ik heb er geen aandacht aan besteed."

  "Dat ik hier op 34-jarige leeftijd zo'n race kan lopen tegen jonge gasten en op het podium kom, is op zich al een overwinning. Ik ben tevreden over mijn start en dat ik tegen Usain mocht lopen. Je werkt 365 dagen per jaar om hier negen seconden te staan." 

  De bewondering van het publiek voor Usain Bolt voor en na de finale stond in fel contrast met de negatieve reactie van een deel van het publiek tegenover Gatlin. Met een duidelijk fluitconcert werd hij herinnerd aan zijn dopingverleden.

  "Ik heb het grootste respect voor Usain. Hij is een grote atleet en een sympathieke kerel. Er is geen rivaliteit tussen ons. Maar we zijn natuurlijk wel beiden competitief. Hij heeft me gemaakt tot de atleet die ik vandaag ben en ik hoop dat hij hetzelfde zegt over mij."

  "De beste moet winnen en Usain was vandaag de beste. Ik hou van iedereen en heb voor iedereen respect. Ik zou graag hebben dat het publiek ook mij respecteert."

  "Wat ik vond van het gefluit? Ik heb er geen aandacht aan besteed. Toen ik in de tribunes keek, zag ik heel veel Amerikaanse vlaggen. Dat maakte me blij."  

  Gatlin wordt uitgefloten vlak voor de finale van de 100m