• home
 • video
 • pas verschenen

  Rusland trekt naar TAS na schorsing voor Paralympische Spelen

  Om deze medailles draait het volgende maand op de Paralympische Spelen.

  Het Russische Paralympisch Comité legt zich niet neer bij de beslissing van het Internationaal Paralympisch Comité (IPC) om alle Russen uit te sluiten. De Russische federatie gaat in beroep tegen de schorsing bij het Internationaal Sporttribunaal (TAS).

  De Russische federatie wil de deelname van zijn paralympiërs verzekeren met een uitspraak van het TAS. Op 22 augustus verwacht Rusland een uitspraak.

  De procedure is een gevolg van de beslissing van het internationaal Paralympisch Comité om alle Russische paralympische atleten uit te sluiten voor de Paralympische Spelen in september.

  Die beslissing was een rechtstreeks gevolg van het McLaren-rapport. Daaruit bleek dat ook paralympiërs uit Rusland betrokken waren in het dopingsysteem in Rusland. "Het antidopingsysteem in Rusland is kapot, corrupt en volledig gecompromitteerd", zei IPC-voorzitter Philip Craven eerder.