• home
 • video
 • pas verschenen

  Rus Chakvetadze is de sterkste tot 85 kilogram

  David Chakvetadze heeft net goud gepakt.

  Video player inladen...
  0 / 0
  De Rus Davit Chakvetadze heeft de finale van het Grieks-Romeins worstelen tot 85 kilogram gewonnen. Hij klopte de Oekraïner Zhan Beleniuk in de finale. De jonge Rus won vorig jaar ook de European Games in het Azerbeidzjan. Het is het tweede goud voor Rusland in het Grieks-Romeins worstelen.

  En zo blijft de titel in de eigen rangen. In Londen, vier jaar geleden ging het goud, toen tot 84 kilogram, naar de Rus Alan Khugayev. Die deed niet mee in Rio, zijn landgenoot Chakveradze is de nieuwe ster in Rusland.

  De Duitser Denis Kudla was de enige die zich vooraan kwam mengen in de Oost-Europese debatten. Hij won voor brons tegen een Hongaar. Het tweede brons ging naar de Wit-Rus Javid Hamzatau die won van een Bulgaar.

  Het podium:

  1. Davit Chakvetadze (Rus)
  2. Zhan Beleniuk (Oek)
  3. Denis Kudla (Dui) en Javid Hamzatau (WRu)