• home
 • video
 • pas verschenen

  Reeksen 200 meter zijn eindstation voor Olivia Borlée en Cynthia Bolingo

  Borlée eindigde als zevende in haar reeks in 23"53.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  0 / 0

  Borlée eindigde als zevende in haar reeks in 23"53.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Olivia Borlée en Cynthia Bolingo hebben zich op de 200 meter niet kunnen plaatsen voor de halve finales. Borlée kwam tot een teleurstellende 23"53 en een zevende plaats, Cynthia Bolingo bleef met 23"98 en een achtste plaats ook onder haar niveau.

  Het olympisch atletiektoernooi heeft voor Olivia Borlée en Cynthia Bolingo niet lang geduurd. Borlée, die de afgelopen weken sukkelde met haar hamstrings, kwam in de eerste van negen reeksen op de 200 meter in actie.

  De Belgische vlaggendraagster kreeg met baan 3 topfavoriete Dafne Schippers aan haar zijde, maar die zag ze pas na de finish terug.

  Na een behoorlijke start kreeg onze landgenote het in de laatste rechte lijn bijzonder moeilijk. Ze eindigde als zevende in 23"53, meer dan een halve seconde boven haar seizoensbeste chrono (23"02).

  Cynthia Bolingo (foto), die net als Borlée dit seizoen met verschillende blessures moest afrekenen, kon vanuit baan 4 ook niet overtuigen.

  Na een aardige start viel ze in de laatste rechte lijn helemaal terug en finishte ze als achtste en laatste in haar reeks in 23"98. Bolingo blijft hiermee ruim boven haar beste tijd (23"46) dit seizoen.

  De sterkste dame over de negen reeksen was de Ivoriaanse Marie-Josee Ta Lo met 22"31. Na een ontgoochelende 100 meter plaatste ook de Nederlandse Dafne Schippers (22"51) zich moeiteloos voor de halve finales. De Jamaicaanse Veronica Campbell-Brown is daarentegen al uitgeschakeld. De tweevoudig olympisch kampioene op de 200 meter viel met 22"97 buiten de zes beste verliezende tijden.

  Reacties van de Belgen en Dafne Schippers

  • Olivia Borlée: "Mijn start en bocht waren goed, maar in de laatste rechte lijn had ik het lastig. Dat komt door een gebrek aan training in de voorbije maanden. In Rio ging het al beter, maar ik had te weinig tijd om in topvorm te zijn. Ik hoopte op een betere tijd, maar het is zo. Ik vond het al geweldig om hier te zijn en de vlag te dragen."
  • Cynthia Bolingo: "Ik weet echt niet wat er vandaag gebeurd is. Ik kan mijn races normaal altijd objectief analyseren, maar nu lukt me dat niet. Ik wil geen excuses zoeken. Ik moet rustig blijven en moet later nagaan waar ik fouten heb gemaakt. Maar deze chrono kwam zelfs in mijn ergste nachtmerrie niet voor."
  • Dafne Schippers (Ned): "Twee dagen voor de finale van de 100 meter had ik last aan mijn adductoren. Ik heb mentaal gevochten en heb er alles aan gedaan om fit te zijn. Ik strandde op 4 honderdste seconde van een medaille. Dat was frustrerend, maar ook zeer mooi. Ik heb nu gelukkig geen last meer van mijn blessure."