• home
 • video
 • pas verschenen

  Movistar pakt uit met Valverde en Quintana in Vuelta-selectie

  Wie moet zich straks opofferen voor wie bij Movistar?

  Het deelnemersveld van de Vuelta lijkt bijna een kopie te worden van dat van de Tour. Movistar legt zijn boontjes te week op Valverde en Quintana. Ook de werkgrage Erviti en rondetalent Ruben Fernandez mogen starten op eigen bodem.

  Alejandro Valverde probeert in de Vuelta voor de derde keer in de top tien te eindigen van een grote ronde dit seizoen. Eén keer mocht de 36-jarige Spanjaard met de hoofdtrofee zwaaien in zijn thuisronde: in 2009. Bij zijn overige 9 deelnames, eindigde hij 8 keer in de top 10.

  Nairo Quintana probeert dan weer zijn teleurstellende derde plaats in de Tour weg te spoelen. Maar dan zal hij het opnieuw moeten opnemen tegen Froome en een groeiende Contador. De Vuelta start zaterdag met een ploegentijdrit.

  Vuelta-selectie van Movistar

  • Jonathan Castroviejo (Spa)
  • Imanol Erviti (Spa)
  • Ruben Fernandez (Spa)
  • José Herrada (Spa)
  • Dani Moreno (Spa)
  • Nairo Quintana (Col)
  • José Joaquin Rojas (Spa)
  • Rory Sutherland (Aus)
  • Alejandro Valverde (Spa)