• home
 • video
 • pas verschenen

  Kris Meertens: "Bolt heeft niet meer de vorm van vier jaar geleden"

  Bolt legde alle twijfelaars het zwijgen op.

  Kris Meertens zag Usain Bolt voor de derde keer op rij olympisch goud pakken op de 100m. "Hij is nog altijd de beste, maar hij is niet meer de Bolt van 4 jaar geleden." En wat te denken van Wayde van Niekerk?

  "Dacht dat Gatlin moeilijkere noot om kraken zou zijn, maar hij ziet af van het publiek"

  "Vooraf dacht ik dat Justin Gatlin een moeilijke noot zou worden om te kraken. Maar ik denk dat de Amerikaan toch wat afziet van de afkeuring van het publiek (nvdr: Gatlin zat een dopingschorsing uit tussen 2006 en 2010)."

  "Dat hakt in op een mens. Gatlin was niet in zijn gewone doen en Bolt is mentaal de sterkste. Hij had een matig seizoen, was wat geblesseerd, maar zet dat hier gewoon recht."

  "Nu Bolt gelanceerd is, zal de 200 meter ook vlot gaan voor hem. Gatlin kan hem niet bedreigen en ook Blake heeft die vorm niet."

  "In de 4x100 is het koffiedik kijken. Hoe gaan die stokwissels? Toch denk ik dat Jamaica het probleemloos moet kunnen afmaken. Al zie ik ze dat niet doen met een wereldrecord. Bolt is nog wel de beste, maar heeft niet meer de supervorm van 4 jaar geleden. Ook Blake en Powell zijn minder."

  Video player inladen...

  Over Van Niekerk: "Hij combineert snelheid en uithouding"

  De Zuid-Afrikaan Wayde van Niekerk pakt goud op de 400 meter en verbreekt daarbij het wereldrecord van Michael Johnson. Had Kis Meertens dat verwacht?

  "Van Niekerk is een geweldige atleet. Jong, 23 jaar, dus is het ook normaal dat hij nog progressie maakt. Hij werd ook vooruit gepusht door 2 andere atleten Kirani James en LaShawn Merritt. Dus dat er een scherpe tijd ging uitkomen, wisten we wel."

  "Het is een exceptionele atleet. Van Niekerk combineert snelheid en uithouding. Dat is in het verleden al vertoond door Michael Johnson, maar de Zuid-Afrikaan doet het nog iets beter."

  Video player inladen...

  "Een medaille voor de Borlée's is in de toekomst niet meer mogelijk"

  Jonathan en Kevin Borlée kwamen er op deze Olympische Spelen niet aan te pas op de individuele 400m. Zit er nog een medaille in voor hen in de toekomst?

  "Neen, dat gaat niet meer.  Zelf met de supertijd van Jonathan in de eerste ronde in Londen 4 jaar geleden, zou hij hier 7e worden. Als hij zich nog verbetert, zou hij top 5 kunnen halen."

  "Maar je moet tegenwoordig al in de buurt van de 44 seconden lopen en voor een medaille zelf onder die 44 seconden. Dus neen, een medaille is niet meer mogelijk."

  Video player inladen...