• home
 • video
 • pas verschenen

  Kajakker Artuur Peters strandt in halve finales

  Peters komt morgen een laatste keer in actie in de b-finale.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  0 / 0

  Peters komt morgen een laatste keer in actie in de b-finale.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  In het kajakken heeft Artuur Peters zich niet kunnen plaatsen voor de finale van de K1 1000 meter sprint. Onze landgenoot werd zevende in zijn halve finale.

  Peters plaatste zich maar net voor de halve finales met een vijfde plek in zijn reeks, maar liet daarmee wel de vijfde snelste tijd van alle deelnemers optekenen. In de halve finale moest hij het onder meer opnemen tegen regerend wereldkampioen Holsten Poulsen en de Canadees van Koeverden, goed voor zilver in Londen.

  Die laatste miste zijn start volledig, maar dat gold zeker niet voor Peters. Na 250 meter kwam de 19-jarige Belg als derde door en ook halverwege deelde hij die plaats met de Deense wereldkampioen.

  In de tweede helft zakte onze landgenoot weg en uiteindelijk finishte Peters als zevende. De overwinning ging naar de Australiër Murray Stewart, die vier jaar geleden goud pakte in de K4.

  Artuur Peters, Europees en wereldkampioen bij de beloften, komt morgen om 14u Belgische tijd een laatste keer in actie. Dan beslecht hij de b-finale.

  Artuur Peters is tevreden met plaats in B-finale

  "Het gevoel was nu veel beter dan in de reeks", doet Artuur Peters zijn verhaal. "Ik ben nog zeer jong, dus ik ben zeker niet ontevreden. Jammer genoeg zit er geen A-finale in, maar dat is zeker geen probleem. Mijn doel was de B-finale."

  "Het was vooral zaak om ervaring op te doen en dat is me goed gelukt. Tot een jaar geleden had ik zelfs nooit durven te denken dat ik hier al op de Spelen zou staan. Het resultaat op deze Spelen is niet heel belangrijk. Het is zeker mijn ambitie om er in Tokio weer bij te zijn."

  uitslag halve finale k1 1000m mannen
  1Murray Stewart (Aus)3:32.602
  2Fernando Pimenta (Por)3:33.420
  3Marcus Walz (Spa)3:33.781
  4René Holten Poulsen (Den)3:34.344
  5Balint Kopasz (Hon)3:34.772
  6Adam van Koeverden (Can)3:36.230
  7Artuur Peters3:37.586
  8Dejan Pajic (Ser)3:48.158