• home
 • video
 • pas verschenen

  Jeroen D'hoedt kansloos uitgeschakeld op 3.000m steeple

  Jeroen D'hoedt kreeg het na een sterke openingskilometer moeilijk.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  0 / 0

  Jeroen D'hoedt kreeg het na een sterke openingskilometer moeilijk.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Jeroen D'hoedt is er zoals verwacht niet in geslaagd zich te kwalificeren voor de finale van de 3.000 meter steeple. Onze landgenoot eindigde in zijn reeks als 13e in 8'48"29.

  Jeroen D’hoedt werd door de Internationale Atletiekfederatie IAAF op het laatste nippertje opgevist voor de 3.000 meter steeple. Onze landgenoot kwam met het op een na traagste record aan de start van zijn wedstrijd, maar liet daar in een trage openingskilometer niets van merken. Hij ging zelfs even naar de koppositie, maar wanneer de wedstrijd werd opengebroken moest hij die al snel afstaan.

  D'hoedt moest nog heel wat posities prijsgeven om uiteindelijk als 13e te finishen in 8'48"29. Enkel de eerste drie in elke reeks en de zes snelste tijden mochten door naar de finale.

  "Ik voelde me ontspannen tot 2 kilometer, maar dan had ik geen kracht meer", reageert D'hoedt. "Dit is een beetje het verhaal van het seizoen. Nochtans ben ik sterker dan ooit in het krachthonk. Dit is echt frustrerend. Ik dacht dat ik een heel grote stap kon zetten, maar ik blijf ter plaatse trappelen. Hier kan ik absoluut niet blij mee zijn."

  "Wat ik onthoud van de Spelen? Ik liep hier vrij ontspannen rond en had het gevoel dat ik hier thuishoorde. Ik wou een prestatie neerzetten in de lijn van de Belgen, maar het is nu zo. Ik zal toch even tijd nodig hebben om dit te verwerken."