• home
 • video
 • pas verschenen

  Ibargüen schenkt Colombia eerste atletiekgoud in het hink-stap-springen

  Caterine Ibargüen is naast wereldkampioene nu ook olympisch kampioene.

  Caterine Ibargüen heeft de tegenstand overklast in het hink-stap-springen. Bij haar vijfde sprong liet de Colombiaanse de winnende 15,17 meter optekenen. Ibargüen zorgt daarmee voor een primeur, want het is het eerste atletiekgoud in de olympische geschiedenis van Colombia.

  Wereldkampioene Caterine Ibargüen, die in haar thuisland populairder is dan Nairo Quintana, leek de competitie in het hink-stap-springen al vroeg in een beslissende plooi te leggen toen ze bij haar tweede poging na 15,03 meter in de zandbak landde.

  De Venezolaanse Rojas kwam bij haar vierde poging nog even in de buurt met 14,98 meter, maar luttele minuten erna richtte Ibargüen weer alle spotlights op zich. Met een sprong van 15,17 meter liet ze er geen enkele twijfel meer over bestaan wie de volgende vier jaar als olympisch kampioene aangesproken mag worden.

  Podium hink-stap-springen (vrouwen)
  1.Caterine Ibargüen (Col)15,17 meter
  2.Yulimar Rojas (Ven)14,98 meter
  3.Olga Rypakova (Kaz)14,74 meter