• home
 • video
 • pas verschenen

  Dennis Goossens eindigt als 8e in ringenfinale

  Goossens kon zijn knappe oefening van in de kwalificaties niet overtreffen.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  0 / 0

  Goossens kon zijn knappe oefening van in de kwalificaties niet overtreffen.

  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Video player inladen...
  Dennis Goossens is als achtste en laatste geëindigd in de olympische finale aan de ringen. De 22-jarige turner liet zich op meer foutjes betrappen dan in de kwalificaties en scoorde 14.933 punten. De Griek Petrounias kroonde zich met 16.000 punten tot olympisch kampioen.

  Goossens zorgde nog voor hij in actie trad voor een primeur. Hij is namelijk de eerste Belgische turner in de geschiedenis van de Spelen die zich wist te plaatsen voor een toestelfinale. Onze landgenoot veroverde een week geleden als vijfde een ticket voor de eindstrijd en turnde dezelfde oefening als in de kwalificaties.

  De 22-jarige Goossens werkte van alle turners de oefening met op papier de laagste moeilijkheid af. Daarenboven liet hij zich op iets meer foutjes betrappen dan in de kwalificaties. Voornamelijk in zijn eerste moeilijkere deel liep niet alles volgens het boekje, net als in zijn landing waar hij een klein stapje extra niet kon vermijden.

  Goossens kreeg uiteindelijk een score van 14.933 achter zijn naam, daarmee legde hij beslag op de achtste en laatste plaats. Onze "Lord of the Rings" deed zo minder goed dan zijn 15.366 punten in de kwalificaties, een score die hem in de finale op plaats zeven had gebracht.

  Het olympisch goud ging naar de Griek Eleftherios Petrounias met 16.000 punten. Met een prima uitvoering bleef hij de Braziliaanse publieksfavoriet en titelverdediger Arthur Zanetti (15.766) voor. De Rus Denis Abliazin (15.700) vervolledigde de top drie.

  Dennis Goossens: "Oefening was ondermaats"

  "De oefening was ondermaats, veel minder dan in de kwalificaties", reageert een ontgoochelde Goossens. "Ik heb een dubbel gevoel. Enerzijds ben ik heel blij dat ik in de finale mocht staan, anderzijds had ik vandaag graag een mooie oefening neergezet. Er is werk aan de winkel, maar we hebben nog vier jaar de tijd. Ik mis nog finesse en ook de moeilijkheid moet nog een beetje omhoog."

  Tweet: