• home
 • video
 • pas verschenen

  De Buyst staakt de strijd met een maag- en darminfectie

  Exit voor Jasper De Buyst in Rio.

  Jasper De Buyst (22) verschijnt niet meer aan de start van de tweede dag van het omnium. De Buyst kampt volgens het BOIC met een maag- en darminfectie. "Het is niet verantwoord om in deze omstandigheden nog deel te nemen aan het omnium", meldt het BOIC.

  Jasper De Buyst droomde stiekem van een hoofdrol in het omnium, maar ontgoochelde gisteren tijdens de eerste avond van de "zeskamp" op de piste. De Buyst presteerde op de drie onderdelen ondermaats en sloot de eerste dag af op de 18e en laatste plaats.

  "Ik heb eigenlijk geen verklaring voor mijn prestaties. Het hoofd wil wel, maar de benen volgen niet. Op training had ik nochtans een goed gevoel", verklaarde De Buyst na zijn teleurstellende openingsavond.

  Maar De Buyst heeft vandaag wel een verklaring gevonden. Het BOIC laat weten dat de baanwielrenner sinds gisteren met een maag- en darminfectie kampt.

  "De voorbije nacht is zijn toestand niet verbeterd. Jasper kan niet voldoende voeding en vocht opnemen. Het is medisch gezien niet verantwoord om in deze omstandigheden nog deel te nemen aan het omnium", klinkt het.

  De Buyst: "Had het gevoel dat ik de goeie conditie te pakken had"

  Jasper De Buyst reageerde kort op Twitter. "Ik ben extreem ontgoocheld. Ik heb de voorbije maanden alle mogelijke opofferingen gemaakt. Ik had het gevoel dat ik de goeie conditie te pakken had, maar het is anders uitgedraaid door deze ziekte."