• home
 • video
 • pas verschenen

  Dauwens: "Ik denk dat ik hier een deftige prestatie kan neerzetten"

  Video player inladen...
  0 / 0
  Axelle Dauwens (25) maakt komende nacht haar olympisch debuut op de 400 meter horden. "Als ik mijn top 12-plaats van het WK kan herhalen, dan zou dat fantastisch zijn", blikt Dauwens vooruit.

  Axelle Dauwens heeft uiteraard al EK's en WK's meegemaakt, maar beleeft in Rio haar olympische vuurdoop. "Ik ben heel blij om hier te zijn. De sfeer is heel tof, echt iets heel aparts", zegt Dauwens.

  Dauwens vertoeft nog niet te lang in Rio, want de hordeloopster nam eerst nog een stage in Uberlandia voor haar rekening. "Dat was de perfecte plek om mijn laatste voorbereiding te doen. Als je te lang in Rio bent, dan ben je afgeleid."

  Zijn de blessureperikelen verleden tijd? "Ik ben dit seizoen geplaagd geweest door kleine blessures, maar ik voel me klaar. Ik heb de laatste maand goed kunnen trainen en heb mijn blessures onder controle. Ik denk dat ik hier een deftige prestatie kan neerzetten."

  "Wat op deze Spelen mogelijk is? Vorig jaar eindigde ik in de top 12 op het WK. Als ik dat hier kan herhalen, dan zou dat fantastisch zijn. Het niveau is hier vergelijkbaar."

  "In de reeksen zijn er altijd toppers die falen en atleten die beter doen dan verwacht. Ik hoop dat ik tot die tweede groep behoor. Ik denk dat zo'n olympische race wel een boost zal geven. Ik wil eerst mijn persoonlijk record breken en dan in de halve finale in de buurt van het Belgisch record komen."