• home
 • video
 • pas verschenen

  D'hoore: "De topconditie is er, maar ik doe geen voorspelling"

  Video player inladen...
  0 / 0
  Jolien D'hoore begint vandaag aan haar opdracht in Rio de Janeiro. In het omnium hoopt onze landgenote beter te doen dan haar vijfde plaats in Londen. "Alles ligt heel dicht bijeen en zal afhangen van details. De kleinste fout kan fataal zijn voor het podium."

  "Ik kijk er echt naar uit om aan het omnium te beginnen", verklapte Jolien D'hoore aan Sporza. "Ik heb hard gewerkt en ben er klaar voor."

  D'hoore eindigde vier jaar geleden vijfde in Londen. "Toen staken enkele rensters er bovenuit en ik was de beste van de rest. Nu is het anders, want er zijn toch zo'n 8 medaillekandidaten. Alles ligt heel dicht bijeen en zal afhangen van details. De kleinste fout kan fataal zijn voor het podium."

  "Ik zal me zeker niet wagen aan een voorspelling. Er kan zoveel gebeuren. Maar mijn voorbereiding is eigenlijk perfect geweest, daar zal het zeker niet aan liggen. Ook in Rio is alles perfect. Ik kan dus geen excuses inroepen."

  Wie moet D'hoore in de gaten houden? "Hammer en Trott zijn de topfavorietes, maar er zijn nog genoeg andere kandidaten. Ik probeer niet naar de anderen te kijken en ga uit van mijn eigen sterkte. Ik weet dat ik goed ben. De topconditie is er."

  Moet D'hoore vooral mikken op de afsluitende puntenkoers? "Bij de vrouwen is het toch anders dan bij de mannen. Wij moeten zoveel mogelijk punten pakken voor de puntenkoers, zodat je al een goeie uitgangspositie hebt."

  "In die puntenkoers is het echt moeilijk om een ronde te pakken of plaatsten goed te maken. Het komt er dus op aan om geen steken te laten vallen."