• home
 • video
 • pas verschenen

  Coach van Duitse kanoteam Henze bezwijkt aan zijn verwondingen na verkeersongeval

  Stefan Henze.

  De trainer van het Duitse kanoteam Stefan Henze heeft in Rio het leven gelaten. Henze crashte vrijdagochtend met zijn taxi tegen een muur en liep daarbij ernstige hoofdletsels op die hem vandaag fataal werden. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) laat morgen alle Duitse vlaggen halfstok hangen.

  Stefan Henze was in Rio actief als coach van het Duitse kanoteam dat uitkwam in de slalomcategorie. Henze, die op de Spelen van 2004 in dezelfde discipline een zilveren medaille behaalde, werd vrijdagochtend het slachtoffer van een verkeersongeluk.

  Henze onderging nog een spoedoperatie op een speciale neurochirurgische afdeling in een ziekenhuis in Rio maar bezweek in het bijzijn van zijn familie aan zijn verwondingen. De Duitse Olympische Sportbond (DOSB) betuigt zijn medeleven aan de nabestaanden. "We zijn erg verdrietig. Woorden kunnen niet beschrijven wat we voelen na dit vreselijke verlies." 

  Ook delegatieleider Michael Vesper is aangedaan door het overlijden van Henze. "Vandaag verdwijnt sport voor even naar de achtergrond. Onze gedachten zijn bij Stefan en zijn geliefden die hier van hem afscheid moesten nemen."

  Het IOC heeft intussen het verzoek van het DOSB ingewilligd om morgen de Duitse vlag op alle wedstrijdlocaties halfstok te laten hangen. Stefan Henze is 35 jaar geworden.

  Bio Stefan Henze

  Stefan Henze begon zijn carrière als kanovaarder in het midden van de jaren 90 van vorige eeuw. Hij behaalde in de discipline slalom met twee zowel een Europese als wereldtitel. In 2004 werd hij ook vice-olympisch kampioen aan de zijde van Marcus Becker.

  Daarna werd hij coach bij de Duitse kanobond. In Rio begeleidde hij het Duitse kanoduo Franz Anton - Jan Benzien waarmee hij in 2015 wereldkampioen werd in Londen.

  Tweet: