• home
 • video
 • pas verschenen

  Coach van De Buyst is hard: "Je moet opofferingen doen"

  Peter Pieters is hard voor Jasper De Buyst.

  Video player inladen...
  0 / 0
  Niet alleen Jasper De Buyst zelf, maar ook bondscoach baanwielrennen Peter Pieters is enorm teleurgesteld in de prestaties van De Buyst op de eerste dag van het omnium. Pieters ziet vooral de combinatie met het wegwielrennen als reden: "Als je naar de Spelen komt, moet je opofferingen doen."

  Bondscoach Peter Pieters verwachtte veel van Jasper De Buyst op de Spelen, net als de renner zelf. Maar hij zag dat zijn poulain het volledig liet afweten.

  "Op training ging alles goed", zegt Pieters. "We gingen voor betere tijden dan hij al reed. Het klassement maakte niet uit, dat is moeilijk in te schatten. Maar we wilden persoonlijke records."

  "Hij heeft altijd geroepen dat hij hier moest presteren, maar hij laat het afweten. Hij moet maar eens bij zichzelf te rade gaan. Wij hebben alles gedaan voor hem om hier zo goed mogelijk te geraken. De renner moet het dan natuurlijk doen."

  Pieters zag dat de combinatie met een volledig wegseizoen voor anderen wel mogelijk was, maar blijkbaar niet voor De Buyst. "Als je ziet welke renners hier vooraan rijden, Cavendish en Viviani, dan mag dat geen probleem zijn."

  "Maar die andere jongens rijden allemaal vooraan, Jasper zie ik niet veel in de uitslag staan. Hij doet veel werk voor een ander, maar dat gaat je snelheid wel afstompen. Je doet niet meer mee als de koers echt begint, omdat je je werk al gedaan hebt. Als je dat een tijdje doet, ben je gauw renner af, denk ik.”

  "Je ziet dat bij veel renners. Als je altijd moet knechten, dan stompt je snelheid af. Ik hoop niet dat hij op dat niveau door blijft gaan. Als je op de Spelen iets wilt halen, moet je een opoffering doen. Het is niet en/en, maar of/of. Veel sporters vergeten dat wel eens."