• home
 • video
 • pas verschenen

  Chinese Meng Suping is de sterkste vrouw op deze Spelen

  Een mens zou voor minder gekke bekken trekken.

  0 / 0

  Een mens zou voor minder gekke bekken trekken.

  Azië boven in de vrouwelijke gewichthefcategorie boven de 75 kilogram. De Chinese Meng verschalkte de Noord-Koreaanse Kim na een slopende strijd. Het verschil tussen beide dames bedroeg maar één kilogram.

  Na het trekken was het al duidelijk dat Meng Suping en Kim Kuk-hyang de kostbaarste twee medailles onderling zouden verdelen. De Noord-Koreaanse dook met één kilogram voorsprong de stootcompetitie in.

  Daarin kregen de supporters waar voor hun Braziliaanse reais. Kim leek op weg naar de overwinning, maar Meng had geen zin om naar het Noord-Koreaanse volkslied te luisteren. Bij haar laatste poging stootte ze 177 kg, goed voor een winnend totaal van 307 kilogram.

  Ook de strijd om de bronzen plak leverde behoorlijk wat animo op. Na haar laatste geslaagde stoot van 160 kg zakte de Amerikaanse Robles met een vreugdekreet op haar knieën, om vervolgens een sierlijke plié te maken. De Egyptische Haridy had nadien nog één kans om de bronzen plak af te snoepen, maar een blessure tijdens haar poging mepte haar definitief tegen het canvas.

  Podium gewichtheffen +75kg (vrouwen)
    TrekkenStotenTotaal
  1.Meng Suping (Chi)130 kg177 kg307 kg
  2.Kim Kuk-hyang (NKo)131 kg175 kg306 kg
  3.Sarah Robles (VS)126 kg160 kg286 kg

  De Egyptische Haridy valt helemaal achterover van 169 kg: