• home
 • video
 • pas verschenen

  Carton: "Dat ik hier ben, is al heel mooi"

  Video player inladen...
  0 / 0
  De 22-jarige Louise Carton begint morgen in de reeksen van de 5 km aan haar Olympische Spelen. "Ik ben ervan overtuigd dat ik mijn persoonlijke besttijd kan verbeteren."

  “Ik was bij mijn aankomst hier in Rio toch wel onder de indruk van het event", opent Louise Carton. "Alles is heel groot. Het EK in Amsterdam was mijn eerste groot toernooi bij de senioren, maar dit is toch nog een ander paar mouwen. Ik ben fier hier te zijn naast al die grote atleten.”

  Wat betreft haar eigen ambities, blijft Carton realistisch. “Wat ik verwacht van de Spelen? Alleszins geen medaille (lachend). Ik sta met de traagste tijd op de 5 km aan de start. Dat ik hier sta, is op zich al heel mooi. Het komt er nu op aan mijn tijd van vorig jaar te bevestigen."

  "Deze zomer heb ik nog niet veel wedstrijden gelopen en nog niet echt kunnen tonen dat ik vooruitgang heb geboekt. Mijn conditie is heel goed, dus ik ben er dan ook van overtuigd dat ik mijn persoonlijke besttijd (van vorig jaar op het EK voor beloften in Talinn) kan verbeteren. Daarvoor moet alles in z’n plooi vallen, maar de elementen om goed te presteren zijn er alvast."

  “Het belangrijkste is dat ik mijn eigen wedstrijd loop. We zien wel waar we dan uitkomen. Na de 10 km te hebben gezien, verwacht ik ook een snelle 5 km. Een tactische race lijkt mij uitgesloten."

  "Prestatie Nafi geeft mij positieve spanning"

  Zoals elke Belgische atleet had ook Louise Carton de exploten van Nafi Thiam kunnen gadeslaan. “Tussen mijn trainingen door heb ik de ongelooflijke prestatie van Nafi gevolgd. Dat geeft ook positieve spanning bij mezelf."

  "Het is fantastisch voor het hele Belgische team. Ze gaf zelf ook aan dat ze het niet verwacht had. Dat toont nog maar eens aan dat als alles mooi in mekaar valt je jezelf hier zeker kan overtreffen."