• home
 • video
 • pas verschenen

  Beste tijd van het seizoen helpt Bultheel aan ticket voor halve finales

  0 / 0
  De ochtendsessie in het atletiektoernooi heeft dan toch nog een positieve Belgische prestatie opgeleverd. Michael Bultheel versierde een plaatsje in de halve finales van de 400m horden: zijn 49"37 was zijn beste chrono dit seizoen. Bultheel komt in de nacht van dinsdag op woensdag (tussen 2u en 3u) in actie.

  Michael Bultheel kwam in de vijfde van zes reeksen in actie en wist toen al dat hij zijn beste tijd van het seizoen (49”70) zou moeten verbeteren om door te stoten. Bultheel hield behoorlijk goed stand, maar kreeg het bij de laatste twee horden lastig.

  Met 49”37 zette hij zijn beste chrono van het seizoen neer, maar onze landgenoot moest afwachten of hij met een van de beste verliezende tijden opgevist kon worden. Met de vijfde verliezende tijd mocht Bultheel toch nog naar de halve finales.

  De reeksen van de 400 meter horden hadden overigens een verrassing in petto. In de reeks van Bultheel ging wereldkampioen Nicholas Bett in de fout op de laatste horde: een exit was dus onvermijdelijk.

  "Ik was met weinig vertrouwen afgezakt naar de piste", bekende Bultheel. "Vier weken geleden heb ik een hamstringblessure opgelopen. Niet te erg, maar ik heb de voorbije weken niet goed kunnen trainen."

  "Ik ben tevreden dat ik wegkom met mijn beste tijd van het seizoen. Technisch was het geen goeie wedstrijd, maar ik ben wel erg tevreden."